Desnos Demenagement
Image default
Business / Transportation and Logistics

Slot scooter

Elke scooter heeft een contactslot, daarmee zet je de scooter uiteraard netjes op slot. Toch is dat alleen niet voldoende, om je scooter goed te beschermen zul je moeten investeren in een degelijk slot. Scooters worden niet geleverd met een los slot, je kunt volop goede sloten online kopen. Dat betekent niet dat elke slot voor de scooter ook meteen kwalitatief goed is. Daarnaast zijn er verschillende types om uit te kiezen. Kies het juiste slot voor je scooter, dat is een eenmalige investering waar je lang plezier van zult hebben. Natuurlijk, want je hoeft niet bang te zijn dat jouw scooter gestolen wordt!

 

Slot scooter met kabel

Goedkope kabelsloten worden gemaakt van staaldraad en hebben vaak een kunststof kern. Er zijn ook kabelsloten met een kern van staal, maar die zijn duurder. Hoewel het gewicht dit soort sloten erg handzaam maakt zijn het vaak niet de meeste betrouwbare scootersloten.

 

Slot scooter met ketting

Het bekende kettingslot is nagenoeg onverwoestbaar, tenminste wanneer je een kwalitatief goed slot koopt. De dikte van de schakels en het materiaal spelen beide een belangrijke rol bij de kwaliteit van het kettingslot. Veel scootersloten hebben een ART rating, bij 3 of meer sterren kun je spreken van een zeer goed slot, minder dan 2 sterren is niet aan te raden.

 

Slot scooter onderhoud

Ongeacht welk type slot je koopt moet je er wel goed voor zorgen. Als er een afdekkapje op het slot zit moet je die ook gebruiken. Anders kan er vuil in het slot komen waardoor het mechanisme zal slijten. Met een kettingslot beschermhoes houd je de ketting netjes bij elkaar, je kunt deze meestal opbergen onder het zadel van de scooter.

 

Er zijn naast kabelsloten en kettingsloten ook andere sloten zoals een schijfremslot en een stuurslot. Je kunt in de webshop de verschillende types bekijken en dan zelf jouw keuze maken. Een slot voor je scooter is de beste accessoire die je kunt kopen!

https://www.scooteronderdelenshop.com/accessoires/sloten/