Desnos Demenagement
Image default
Business / Transportation and Logistics

Kiezen voor de SIP trunk

Inmiddels zijn de meeste bedrijven ervan bewust dat overstappen op VoIP bellen de enige mogelijke optie is, maar weten nog niet of ze voor de SIP trunk, of hosted VoIP moeten kiezen. Daar gaat dit artikel vandaag in detail op in, wat alle voordelen van de SIP trunk zijn, hoe het werkt en nog een klein stukje dat ingaat op hosted VoIP. Een artikel dat meer in detail zal gaan over de werking en voordelen van hosted VoIP zal later komen, vandaag staat de trunk in de spotlight! Ongeacht welke versie onze klanten kiezen, de Nederlandse Provider staat voor ze klaar om telecom weer ongewoon simpel te maken, zodat ze er geen omkijken meer naar hebben.

De voordelen van de SIP trunk

Kiezen voor de SIP heeft aan aantal voordelen, waar we nu op in zullen gaan. Ten eerste kan er behoorlijk worden bespaard op de telefoniekosten, zeker in vergelijking met de kosten van ISDN bellen. Ten tweede zijn er een heleboel nieuwe functies beschikbaar die voorheen niet mogelijk waren, waardoor veel efficiënter gebeld en gewerkt zou kunnen worden. De meeste van onze klanten vinden het grootste voordeel het feit dat het huidige telefoonnummer behouden wordt, wat veel gedoe scheelt met contactformulieren aanpassen op de website en geïrriteerde klanten die niet wisten dat het nummer veranderd was. Daarnaast komen wij alles gratis installeren, dus er zijn geen hoge kosten aan het begin. Deze techniek is geschikt voor iedere soort telefooncentrale, en de lijnen zijn ook nog onbeperkt uit te breiden. Bij de Nederlandse Provider is het tot slot mogelijk om het abonnement per maand op te zeggen, dus onze klanten zitten nergens aan vast!

Hoe werkt het?

Hoe werkt een SIP trunk nou eigenlijk? Dat zullen we nu uitleggen. Eigenlijk is het vrij simpel, een SIP trunk is een apparaat waarmee het mogelijk is om een bestaande telefooncentrale te laten bellen met VoIP. Zodra de aansluiting is voltooid, zal de organisatie vanaf dat moment VoIP bellen. Ontzettend makkelijk en snel geregeld dus. Jammer genoeg hebben we geen ruimte meer om het te hebben over hosted VoIP, maar dat komt later wel.