Desnos Demenagement
Image default
Business / Transportation and Logistics

Het scooter theorie examen

Ben je bezig met het leren van de scooter theorie en wil je weten hoe het examen over deze scooter theorie eruit ziet? Ben je ook benieuwd naar hoe een dag verloopt waarop je je examen doet? Dat lees je allemaal in dit artikel zodat jij jezelf optimaal kan voorbereiden op deze dag en het scooter theorie examen.

 

Voor het scooter theorie examen

Het eerste wat je moet doen is het aanvragen van het scooter theorie examen bij het CBR. Tijdens deze aanvraag kan je kiezen uit twee soorten scooter theorie examens: individueel of klassikaal. Het individuele examen kost €87,45 en is alleen aan te vragen met specifieke redenen en het klassikale examen kost €33 in 2019.

 

Tijdens het scooter examen

Bij het begin van het scooter examen log je in met je reserveringsnummer. Als je inlogt begin je met een aantal oefenvragen, hierdoor leer je om te gaan met het systeem en weet je hoe alles werkt. Nu begint het echte scooter examen. Tijdens dit examen krijg je 50 vragen. Je krijgt verschillende soorten vragen, de soorten zijn: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en open vragen.

 

De vragen worden gesteld aan de hand van afbeeldingen met verkeerssituaties. Je moet je inbeelden dat jij de bestuurder bent en aan de hand daarvan de vraag beantwoorden. De vragen die worden gesteld gaan over verkeersregels, verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voortuigtechniek.

 

Na het scooter examen

Direct na afloop van je scooter theorie examen krijg je de uitslag te zien op je beeldscherm, een duim omhoog betekent geslaagd en een duim naar beneden betekent gezakt. Als je bent geslaagd wordt dit automatisch geregistreerd bij het CBR. Het slagen voor je theorie blijft 18 maanden staan. Binnen deze 18 maanden dien je je praktijkexamen te halen. Om te slagen voor het scooter theorie examen moet je minimaal 44 vragen goed hebben oftewel 88% van de vragen moet goed zijn.

 

Als je bent gezakt is het verstandig om te kijken naar wat je fout hebt gedaan zodat je met leren voor het nieuwe theorie examen hier extra aandacht aan kan besteden.