Desnos Demenagement
Image default
Business / Transportation and Logistics

Grootformaat printer steeds populairder

De laatste jaren hebben steeds meer bedrijven praktische toepassingen gevonden voor de grootformaat printer, waardoor ze steeds populairder zijn geworden. Uw standaard apparaat kan documenten afdrukken, informatie delen en een aantrekkelijke en inzichtelijke bedrijfspresentatie voorbereiden. Dat voldoet echter niet altijd aan de eisen van bedrijven. Soms heeft u behoefte aan hoogwaardige beeldvorming of heeft u een bouwbedrijf dat bouwtekeningen moet printen.

Grootformaat printer met uitgekiende technologie

De grootformaat printer heeft de technologie van een inkjetprinter binnenin, die gebruik maakt van een printkop die de breedte van de pagina meet. Het ontwerp levert buitengewone snelheid voor een inkjet, samen met laserkwaliteit tekst en afbeeldingen. Dat, plus een hogere papiercapaciteit dan de meeste inkjets, plaatst een grootformaat printer direct in een concurrerende strijd met laser printers. Belangrijker nog, het biedt genoeg mogelijkheden om er een printer van te maken voor intensief gebruik zelfs in een klein kantoor.

Snellere doorlooptijden

Wanneer u een grootformaat printer bezit, kunt u theoretisch afdrukken wanneer u maar wilt. U kunt een document in enkele seconden of minuten produceren, afhankelijk van de complexiteit van de opdracht. Wanneer u daarentegen grootformaat afdrukken uitbesteedt aan een drukkerij, is het mogelijk dat u uw afdrukken niet meteen ontvangt. U bent niet alleen overgeleverd aan de planning van de leverancier, maar u moet misschien ook dagen wachten voordat u de prints kunt afhalen of worden bezorgd. Met grootformaatklanten die snellere doorlooptijden nodig hebben, kan het zinvol zijn om binnen uw eigen bedrijf op een groot formaat te kunnen printen.

Lagere kosten

Printen op een groot formaat is zeker een investering (bijvoorbeeld een printer, media en inkt zijn vereist), maar het kan ook een investering zijn die de moeite waard is. Afhankelijk van uw printbehoeften kan het beduidend goedkoper zijn om in eigen beheer te printen dan om uit te besteden aan een derde partij. In de meeste gevallen zal een derde partij u hogere kosten per pagina in rekening brengen dan wanneer u met een eigen printer print. Wanneer u een behoorlijke hoeveelheid grootformaat output print, kan deze besparing opwegen tegen de kosten van de printer en verbruiksartikelen. De professionals van Repromat helpen u graag om te berekenen of u met een eigen grootformaat printer uw organisatie geld kunt besparen.