Desnos Demenagement
Image default
Business / Transportation and Logistics

Drinken uit de keukenkraan

 

Over het drinken van water uit de keukenkraan of wastafelkraan wordt door sommige mensen moeilijk gedaan. Ze vertrouwen het niet volledig en drinken liever water uit flesjes. In Nederland kun je echter overal water uit de keukenkraan drinken. Het water wordt grondig geïnspecteerd en moet aan veel eisen voldoen, voordat het uit de kraan komt. Hierdoor kun je er altijd op vertrouwen dat je in Nederland uit de keukenkraan, wastafelkraan, douchekraan of zelfs regendouche kan drinken.

Milieuvriendelijk drinken

Een bijkomend voordeel van water uit de keukenkraan drinken is dat het beter is voor het milieu. De CO2 uitstoot van kraanwater is ongeveer 400 keer lager dan de uitstoot die vrijkomt bij het produceren van flessenwater. Dit komt voornamelijk doordat kraanwater niet verpakt hoeft te worden. Voor elk flesje water is plastic of glas nodig. Daarnaast moeten alle flesjes vervoerd worden naar de supermarkt, waarbij ook CO2 vrijkomt.

Water filteren

Stoffen die mogelijk schadelijk zijn voor mensen worden uit het water gefilterd. Zo wordt er veel kalk uit water gehaald, wat hergebruikt wordt door boeren. Ook waterijzer en humuszuur worden uit het water gefilterd en gerecycled door boeren. Er kunnen stoffen overblijven in het drinkwater die niet in drinkwater horen te zitten. Dit zal echter in zo’n kleine hoeveelheid zijn, dat dit geen effect heeft op de gezondheid van mensen.

 

Schaf kwalitatieve waterkranen aan

We kunnen dus met een gerust hart water uit de keukenkraan drinken in Nederland. Zorg er wel voor dat je een goede kraan hebt. Als je kraan niet van goede kwaliteit is en schadelijke stoffen afgeeft, kan het water nog zo schoon zijn, maar dan is het niet gezond om uit de kraan te drinken. Zelfs bij een luxeproduct als een regendouche moet je alleen uit de douchekraan drinken als deze van goede kwaliteit is. De Loodgietshop heeft een breed assortiment aan douchekranen, keukenkranen, wastafelkranen en regendouches. Voor de hoogste kwaliteit en gegarandeerd veilig drinkwater ga je dus voor een keukenkraan naar de Loodgietshop.